​KiK kampt nog met aanloopverliezen

​KiK kampt nog met aanloopverliezen

Textieldiscounter KiK heeft in zijn eerste jaren in ons land nog geen winst weten te boeken. De Duitse retailer laat in zijn jaarrekening over 2016 weten ‘significante verliezen’ te lijden tijdens ‘de opstart- en expansiefase’.

KiK ging in 2013 van start in Nederland. De verliezen worden opgevangen door het Duitse moederbedrijf, in de vorm van leningen en eigen vermogen. De Nederlandse organisatie kan in ieder geval de komende twaalf maanden op die financiële steun blijven rekenen.

Het is onbekend hoe groot de verliezen van KiK zijn en ook de omzet wordt niet bekendgemaakt. De Duitse retailer telde vorig jaar 97 fte in ons land. Er zijn inmiddels zo´n 35 filialen, waaronder vier omgebouwde winkels van Tedi. Die zusterformule kampt ook met aanloopverliezen in Nederland, maar heeft zijn expansie inmiddels stilgelegd.

KiK heeft de ambitie om 250 winkels in Nederland te openen. Wereldwijd wil de textieldiscounter de komende vijf jaar vijftienhonderd vestigingen openen. Nu al zijn er meer dan 3400 filialen in negen Europese landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!