​‘Drank- en Horecawet niet ingrijpend op de schop’

Grote veranderingen aan de inhoud van de Drank- en Horecawet zijn op korte termijn niet waarschijnlijk. Die verwachting sprak bestuursrechtadvocaat Marieke Snippe donderdag uit tijdens het event Blurring in Retail.

De huidige Drank- en Horecawet staat vaak initiatieven voor blurring in de weg, waarbij bijvoorbeeld alcohol kan worden geschonken in winkels. Snippe baseert haar verwachting op de huidige status van de discussie over de wet in de politiek. Zo wijst ze op de terughoudendheid van demissionair staatssecretaris Martin van Rijn. Met name de gevolgen voor het alcoholgebruik van jongeren zijn een knelpunt voor de politiek. “Dus ik zie niet zo snel ingrijpende aanpassingen aan de wet”, aldus Snippe.

VVD-kamerlid Eric Ziengs diende eind vorig jaar nog een initiatiefwet in tot versoepeling van de wet, waardoor winkeliers hun klanten makkelijker een glas alcohol kunnen schenken. Het is onduidelijk wat daarmee gebeurt nu er een nieuw kabinet aanstaande is.

Van Rijn riep gemeenten begin dit jaar nog via een brief op zich aan de Drank- en Horecawet te houden. Een meerderheid van de Tweede Kamer deed daartoe een oproep naar aanleiding van het Alcoholmanifest van tien gezondheidsorganisaties. ‘Blurring leidt tot ongewenste normalisatie van alcoholgebruik’, wordt daarin als een van de punten genoemd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!