​Nederlandse banken komen met nieuwe betaalapp

​Nederlandse banken komen met nieuwe betaalapp

Vier van de grootste banken van Nederland werken samen aan de nieuwe mobiele betaaldienst Payconiq. Consumenten kunnen met die app straks ‘online, onderweg en onderling’ betalen.

Payconiq ondersteunt alle mogelijke betaalmanieren in een app, door een directe koppeling te maken met de betaalrekening van de klant. Het nieuwe initiatief is zowel in webshops als in winkels in te zetten. Voor onderlinge betalingen hebben klanten straks voldoende aan een telefoonnummer uit hun contactenlijst, waar het IBAN-rekeningnummer aan is gekoppeld.

De app wordt ondersteund door ABN Amro, ING, Rabobank en de Volksbank (ASN, RegioBank en SNS). Zij lopen met Payconiq vooruit op de komst van de PSD2-wetgeving die eind 2018 in Europa van kracht gaat. Daardoor kunnen klanten straks derde partijen toestemming geven om hun betalingsgegevens op te vragen bij de bank en betalingen uit te voeren op hun betaalrekening.

Payconiq is al getest in België, waar inmiddels meer dan 25 duizend winkeliers zijn aangesloten. Er is geen pinterminal nodig, omdat de betaalrekening van winkels op basis van geolocatie wordt weergegeven in de app. Ook is het mogelijk om via een QR-code te betalen, zowel in fysieke winkels als online. De app wordt komende zomer beschikbaar in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!