​Frendz ziet webshops niet als concurrenten

​Frendz ziet webshops niet als concurrenten

Social media zijn de voornaamste concurrenten van V&D Concepthouse-platform Frendz. Grote webwinkels als bol.com en Zalando ziet het platform niet als concurrentie, zei medeontwerper van Frendz Jannie Kaatee woensdag tijdens de lancering in Amsterdam.

Consumenten bezoeken sociale media volgens een heel andere patroon dan webwinkels, legt Kaatee uit. “Wij hopen dat onze gebruikers een paar keer per dag de app erbij pakken, webwinkels zijn al blij als iemand een paar keer per maand langskomt.” Social media als Pinterest en Instagram, die ook bezig zijn met shoppable producten, zijn volgens haar eerder concurrenten.

Frendz ziet zijn socialcommerce-benadering als ‘e-commerce 3.0’, als opvolger van eerst de webwinkels en daarna de marktplaatsen. Gebruikers van Frendz kunnen na het aanmaken van een profiel eigen collecties creëren en in mappen plaatsen. Ook kunnen ze influencers en andere gebruikers volgen en liken, hun eigen vrienden uitnodigen op het platform en reacties plaatsen. Gebruikers die veel likes ontvangen, krijgen zelf een ‘influencer-status’ op Frendz.

Frendz werkt inmiddels samen met zo’n veertig leveranciers, van wie de producten direct in-app gekocht kunnen worden. Daarnaast moeten gebruikers die zelf producten plaatsen daar altijd de url van de webshop bij plaatsen, zodat bezoekers het item in de betreffende webshop kunnen kopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!