​Winkelcentrum Paddepoel toneel van juridische strijd

​Winkelcentrum Paddepoel toneel van juridische strijd

Vijf winkeliers uit het Groningse winkelcentrum Paddepoel overwegen een rechtszaak tegen twee bestuursleden van Stichting Winkeliersvereniging Paddepoel. De boetes voor onder meer het dicht blijven op zondag moeten van tafel, stelt ondernemer Peter Oest tegenover het Dagblad van het Noorden. “Een normaal gesprek lijkt niet mogelijk, dus stellen we de verantwoordelijken zo aansprakelijk.”

Het Groningse winkelcentrum kwam vorig jaar in het nieuws toen bleek dat meerdere winkeliers voor duizenden euro’s aan boetes hebben openstaan omdat ze weigeren hun deuren op zondag te openen. Wie zich niet aan de openingstijden uit het huishoudelijke reglement van de Vereniging van Eigenaren (VvE) houdt, krijgt telkens een boete van vijfhonderd euro.

Oest, die het pand van zijn fietsenwinkel in eigendom heeft, stapte vorig jaar uit de VvE. De vereniging stelt dat dit niet zomaar kan en heeft inmiddels een dagvaarding verstuurd, waarin 22 duizend euro aan onbetaalde contributie wordt opgeëist.

Primera-ondernemer Gerard Platjouw verloor nog vorig jaar een rechtszaak om de zondagsboetes, maar is in hoger beroep gegaan. Een verzoeningspoging van de drie rechters mislukte, zodat Platjouw zich moet voorbereiden op mogelijk een jarenlange procedure tegen zijn verhuurder. Het valt volgens hem nog te bezien of de verhuurder gelijk krijgt. “De rechters zijn vooral kritisch over hoe de openingstijden tot stand zijn gekomen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!