​Bolia opent dit jaar nog twintig winkels

​Bolia opent dit jaar nog twintig winkels

Designverkoper Bolia heeft vorige week in Amsterdam zijn 49ste winkel geopend. De Deense retailer opent volgende week in het Zwitserse Lausanne winkel nummer vijftig en is nog lang niet uitgegroeid. “We openen dit jaar nog twintig winkels”, vertelt ceo Lars Lyse Hansen in De Telegraaf.

Bolia komt volgens Hansen op snelheid en wil hard doorgroeien, zowel in bestaande als nieuwe markten. Het bedrijf opende zo’n anderhalf jaar terug zijn eerste winkel in Nederland en is hier inmiddels doorgegroeid naar vier vestigingen.

De winkels worden om de webshop gebouwd, vertelt Hansen. “Onze webshop is eigenlijk het hart van de onderneming, een winkel is slechts een fysieke hulp die wel onmisbaar is om de klant een indruk te geven wat we bieden.’ Bolia heeft geen producten op voorraad, maar belooft elke bestelling binnen drie weken te leveren.

De jaaromzet van de keten bedraagt zo’n 120 miljoen euro, waarbij het winstpercentage volgens Hansen rond de tien procent ligt. Bolia is voor het grootste deel in handen van de Deense miljardair Lars Larsen, die ook eigenaar is van meubelketen Jysk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!