​Curator HoutBrox onderzoekt nieuwe fraude

De curatoren van modeconcern Brova hebben twee gevallen van paulianeus handelen ontdekt. Het gaat om twee verdachte betalingen van de voormalige HoutBrox-moeder, blijkt uit het nieuwste faillissementsverslag.

Het onderzoek richt zich op een managementvergoeding die werd betaald aan Distinction Beheer, een bedrijf van voormalig Brova-eigenaar Martin Duthler. Ook een huurbetaling aan meubelfabriek en vastgoedeigenaar De Paal Beheer wordt als verdacht aangemerkt. De curatoren zijn momenteel in gesprek met de advocaten van beide partijen en kunnen nog niet op details ingaan. “Wij vinden dat de betalingen paulianeus zijn, maar de discussie met de betrokkenen is nog gaande”, zegt curator Floris Dix tegen Het Financieele Dagblad.

Brova werd eerder al op de vingers getikt vanwege de verkoop van modeformule Purdey aan O&C, de investeringsmaatschappij van een kennis. Daarmee wilden Duthler en mede-eigenaar Ronald Verheij de winstgevende keten ‘parkeren’, om te voorkomen dat een andere partij ermee vandoor zou gaan. De rechter bestempelde de verkoop als paulianeus en draaide die terug.

Brova werd ruim een jaar geleden failliet verklaard. Familiebedrijven Berden Mode & Wonen en Van Uffelen namen beide een deel van de HoutBrox-winkels over, terwijl Purdey uiteindelijk werd teruggekocht door oprichters Neel en Tim Wolters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!