​‘Walmart komt met Amazon Dash-concurrent’

​‘Walmart komt met Amazon Dash-concurrent’

Walmart werkt aan een IoT-platform waarmee klanten automatisch producten opnieuw kunnen bestellen. Dat blijkt uit een patent dat de Amerikaanse retailer daarvoor heeft aangevraagd.

Het is het eerste patent van Walmart waarbij de focus op internet of things ligt. Het systeem waar de winkelketen aan werkt zou gebruiksvriendelijker zijn dan de Amazon Dash-buttons. Zo moeten gebruikers daarbij nog een fysieke koopknop indrukken, terwijl Walmart IoT in de producten zelf wil integreren. Daardoor zou de herhaalbestelling geheel automatisch moeten plaatsvinden, zonder dat de consument er nog iets voor moet doen.

Naast het stimuleren van herhaalaankopen, zou Walmart met het systeem ook klantdata willen verzamelen. Zo wordt in de patentaanvraag gesproken over tags die kunnen bijhouden hoe vaak producten gebruikt worden, op welke momenten van de dag en op welke plekken in het huis. Die informatie kan Walmart helpen bij gepersonaliseerde marketing en predictive analytics.

Eerdere patenten van Walmart richtten zich vooral op in-store of e-commercetoepassingen. Zo bleek begin dit jaar dat de retailer denkt aan drones in zijn winkelmagazijnen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!