​Spar boekt wereldwijd meer omzet

Spar heeft zijn wereldwijde omzet vorig jaar met 4,5 procent zien toenemen. De omzet komt uit op 33,1 miljard euro, mede door een sterke groei in Europa en een verdere expansie daarbuiten. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Spar International dinsdag heeft gepubliceerd.

De Nederlandse winkels van Spar zijn goed voor een omzet van 438 miljoen euro. Daarmee is ons land qua omzet pas de zestiende markt van het supermarktconcern. De meeste omzet komt uit Oostenrijk, waar vorig jaar voor 6,4 miljard euro werd verkocht. In totaal is Spar in 44 landen actief, met in totaal ruim 12.500 winkels.

Spar ging vorig jaar onder meer van start in Thailand en Albanië, terwijl via partners flinke progressie werd geboekt in China en Rusland. Dit jaar opent de retailer voor het eerst zijn deuren in Mongolië, Malta en Sri Lanka.

Hoe groot de winst in 2016 uitviel, vertelt Spar niet. Eerder werd al bekend dat de nettowinst van Spar Holding in Nederland, waar ook Attent onder valt, is opgelopen van 6,4 naar 9,1 miljoen euro. In ons land wordt voor dit jaar verdere groei verwacht dankzij een samenwerking met Texaco en de webwinkel.

Uit het jaarverslag van Spar International blijkt verder dat de Nederlandse organisatie vorig jaar de vracht van drie leveranciers heeft gebundeld. Dat initiatief heeft de leveringskosten per pallet met achttien procent teruggebracht. In een competitieve markt zijn zulke besparingen volgens het supermarktconcern belangrijk om een gezonde marge voor ondernemers te kunnen realiseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!