​Spar heeft online het grootste bereik

​Spar heeft online het grootste bereik

Spar heeft de grootste landelijke dekking voor het bezorgen van online bestelde boodschappen. De supermarktketen bereikt 73 procent van de Nederlandse postcodegebieden, blijkt uit onderzoek van vergelijkingsapp Hiiper.

Na Spar hebben Albert Heijn, Coop en Plus het grootste bereik met respectievelijk 41, 38 en dertig procent. Ketens als DekaMarkt, Hoogvliet en websuper Picnic bezorgen in minder dan tien procent van de gebieden. Vooral in Noord-Nederland is het vaak nog niet mogelijk om online boodschappen te bestellen. Van de 46.160 huishoudens die dit niet kunnen, bevindt ruim een derde zich in Friesland.

In delen van het land waar het aantal voorzieningen en supermarkten terugloopt, zijn ook steeds minder mogelijkheden om online boodschappen te bestellen, zegt Hiiper-oprichter Jasper Gerritsen. Grote landelijke ketens opereren volgens hem vooral in de Randstad en Zuid-Nederland, terwijl inwoners van landelijke gebieden vaak alleen kunnen kiezen uit Spar en Coop.

Inwoners van Almere hebben de grootste keuze uit partijen voor online boodschappen, met in sommige buurten acht supermarkten. In totaal is in 63 procent van Nederland keuze uit meer dan drie supermarkten.

RetailTrends