​Lowe’s rust personeel uit met robotpak

De Amerikaanse keten Lowe’s heeft een exoskelet ontwikkeld ter ondersteuning van zijn personeel. Het robotpak moet de medewerkers helpen bij het tillen en verplaatsen van zware producten.

Het exoskelet is samen met de universiteit Virginia Tech ontwikkeld en wordt momenteel getest in een winkel in Christianburg in de staat Virgnia. Vier medewerkers van het bevoorradingsteam gaan de komende maanden kijken wat de fysieke invloed van het pak is. De doe-het-zelfketen hoopt dat producten efficiënter verplaatst kunnen worden, omdat het pak spiervermoeidheid als gevolg van herhalende bewegingen voorkomt.

Het pak komt uit de koker van Lowe’s innovatielab, dat ook verantwoordelijk is voor de uitrol van robots die klanten helpen bij het vinden van producten. Ook kan de robot realtime inventariseren en werknemers vertellen wanneer een item uit voorraad is, op een verkeerde plek staat of gestolen is.

Aan het nieuwste initiatief is al maanden gewerkt, waarbij het prototype onder meer in het lab is getest. Exoskeletten worden in Azië al veelvuldig ingezet, onder meer bij Hyundai en Panasonic.

Bekijk een video van het exoskelet bij Lowe's op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!