Markthal verliest 'grote trekker' door faillissement

Markthal verliest 'grote trekker' door faillissement

De Wereld van Smaak in de Rotterdamse Markthal heeft het faillissement aangevraagd. Dat bevestigt directeur Hans Schröder, tevens voormalig partner van Markthal-eigenaar Provast, tegenover het Algemeen Dagblad.

Het personeel van het 'smulparadijs' is naar huis gestuurd en de deuren zijn sinds woensdagochtend gesloten. De Wereld van Smaak moest een van de grote trekkers van de Markthal worden. De 'proef- en smaakbelevenis' nam twee versunits, een dakterras en ruim vijfhonderd vierkante meter op de eerste verdieping in beslag. Na een jaar proefdraaien werd het concept in 2015 voor 1,4 miljoen euro uitgebreid met onder meer kookeilanden, een proefcafé en een tv-studio.

Markthal-directeur Marcel Kroes laat weten met de mensen achter De Wereld van Smaak in gesprek te zijn over een 'Plan B'. De onderneming was volgens hem een grote huurder die los stond van de units op de marktvloer. "Dit was bedoeld voor feesten en partijen en dan heb je het over een andere markt dan waar de dagjesmensen en toeristen voor komen."

De Markthal was bezig de hoge leegstand van de laatste maanden weer op te vullen. Zo opende de Amsterdamse Pindakaaswinkel er recent een vestiging, net als kokosmerk Madame Cocos.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!