​Acceptgiro verdwijnt voorlopig niet

​Acceptgiro verdwijnt voorlopig niet

Betalen met een acceptgiro blijft de komende jaren nog mogelijk. Het plan was om vanaf 1 januari 2019 geen acceptgiro’s meer te verwerken, maar die einddatum is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat meldt Betaalvereniging Nederland bij de publicatie van zijn jaarverslag.

De papieren acceptgiro wordt nog relatief veel gebruikt door goede doelen en sommige consumenten. Vorig jaar werd drie procent van de online aankopen met een acceptgiro betaald, zo blijkt uit cijfers van GfK. Betaalvereniging Nederland laat weten gebruikers van het ‘verouderde’ betaalmiddel te blijven adviseren om bijvoorbeeld van iDEAL gebruik te maken.

De digitalisering van het betalingsverkeer zette volgens Betaalvereniging Nederland vorig jaar door. De organisatie wijst onder meer op de introductie van iDIN, waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren. Ook werd iDEAL QR geïntroduceerd, dat klanten in staat stelt met hun smartphone een geprinte code te scannen om een transactie via iDEAL af te ronden.

Er waren in 2016 minder pinstoringen dan voorgaande jaren. Van iedere duizend pintransacties, slaagden er 998 bij de eerste betaalpoging. De beschikbaarheid van internet- en mobiel bankieren liep op van 99,6 naar 99,7 procent, terwijl het percentage bij iDEAL stabiel bleef op 99,66 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!