​Blokker Holding heeft eerste winkelketen verkocht

Blokker Holding heeft met Gilde Equity Management overeenstemming bereikt over de verkoop van Leen Bakker. Hoeveel de eigenaar van onder meer Kwantum betaalt, wordt niet bekendgemaakt. De overname moet nog door de mededingsautoriteiten worden goedgekeurd.

Vrijdag werd al bekend dat Gilde op het punt stond de woonwinkelketen over te nemen. “Nadat wij vorige week onze strategische heroriëntatie hebben gecommuniceerd, is het mooi om nu te kunnen berichten dat wij Leen Bakker kunnen onderbrengen bij een degelijke partij als Gilde”, reageert cfo Jeroen Visser.

Gilde zegt met het bestaande management te gaan werken aan ‘duurzame, autonome groei’ van Leen Bakker. Dat betekent dat de formule en het aanbod blijvend geactualiseerd worden en de focus op het aanscherpen van de onlinestrategie komt te liggen. Daarvoor wordt volgens de nieuwe eigenaar niet alleen geïnvesteerd in de organisatie, maar ook in de IT-systemen van Leen Bakker.

De transactie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij de winkelketen, stelt managing partner Gerhard Nordemann Zowel Leen Bakker als Kwantum blijven als zelfstandige merken bestaan.

Leen Bakker is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro. Zo’n vijftig miljoen euro komt uit de winstgevende webwinkel, liet Blokker Holding-ceo Casper Meijer vorige week weten. Kwantum, dat net als Leen Bakker actief is in het laagsegment, heeft een jaaromzet van ruim 250 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!