​App gaat dronken online shoppen tegen

Financieel adviesbureau iBe heeft een app ontwikkeld die moet voorkomen dat consumenten dronken online shoppen. De app DrnkPay koppelt betaalkaarten aan een klein kastje voor een blaastest of de draagbare bio-armband Quantac Tally, die het alcoholpercentage in het bloed van zijn drager automatisch meet.

De app is volgens het bedrijf ontwikkeld als antwoord op een behoefte onder consumenten. Zo zou uit Brits onderzoek blijken dat de helft van de alcholgebruikers tussen de 18 en 34 jaar weleens spijt heeft gehad van een aankoop die ze dronken hebben gedaan.

Gebruikers van de app kunnen elke keer voordat ze gaan drinken het aantal drankjes invoeren, waarbij de betaalkaarten geblokkeerd moeten worden. De app vertaalt het aantal drankjes in een alcoholpercentage, die voor elke aankoop via de blaastest of biosensor wordt gemeten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om niet alle aankopen te blokkeren, maar alleen ‘zwakke punten’ zoals vliegreizen of bezorgmaaltijden.

Het adviesbureau zegt in gesprek te zijn met een aantal banken en kaarthouders om de technologie het komende jaar uit te rollen naar hun klanten. Het doel is om het systeem gratis beschikbaar te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!