​Snelgroeiend Van Boxtel op weg naar winst

Van Boxtel hoorwinkels heeft zijn omzet vorig jaar met zestig procent zien toenemen. De audicienketen verwacht in 2019 weer zwarte cijfers te schrijven, zegt algemeen directeur Frans Story tegenover RetailWatching.

Van Boxtel draait verlies sinds 2013, toen zorgverzekeraars hun inkoopprijzen fors aanscherpten als reactie op nieuwe regelgeving. Die ontwikkeling is, net als voor de gehele branche, ‘behoorlijk dramatisch’ geweest, zegt Story. Van Boxtel heeft als gevolg zes à zeven minder succesvolle winkels gesloten en van twintig personeelsleden afscheid genomen. “Vanaf half 2015 boeken we weer de groei die we nodig hebben”, aldus de directeur.

De hoorwinkelketen heeft momenteel 62 winkels en verwacht nog uit te breiden via overnames. Dat zullen er volgens Story ‘geen tientallen’ worden. “Meer dan 75 tot tachtig winkels zullen we nooit hebben.” Hij zet vooral in op volumegroei in de bestaande winkels, die over twee jaar weer tot winst moet leiden. “Zo’n klap als onze branche in 2013 kreeg, poets je niet zomaar weg.”

Story gaat om RetailWatching dieper in op de oorzaken van de omzetgroei, een nieuw winkelconcept dat dit jaar wordt uitgerold en de concurrentie met prijsvechters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!