​Maxwell sluit de helft van zijn winkels

​Maxwell sluit de helft van zijn winkels

ElectronicPartner sluit acht van de zestien Maxwell-winkels die het eind vorig jaar overnam. Dat heeft de nieuwe directie tijdens een ingelaste bijeenkomst aan zijn personeel bekendgemaakt, meldt Elektro Retail Magazine.

EP nam de winkels van Maxwell vorig jaar over, met het doel die eerst in eigen beheer voort te zetten en daarna over te dragen aan aangesloten ondernemers. Dat is deels gelukt, zegt ceo Patrick van Tent van ElectronicPartner. “Voor een aantal van de resterende winkels waren wij al enige tijd in gesprek met verschillende partijen, maar kwam het niet tot een overeenkomst.”

De winkels waarvoor EP geen ondernemers kon vinden lieten tegenvallende resultaten zien, zegt Van Tent. Ook op langere termijn zouden die volgens hem niet rendabel worden. De aandacht die gegeven werd aan de aansturing van die winkels was volgens hem ‘onevenredig veel’ en zou op termijn ten koste gaan van de aandacht en begeleiding van de EP-leden.

ElectronicPartner maakte eind vorig jaar al bekend de winkels in Echt, Panningen en Roermond te sluiten. Welke winkels nu op slot gaan, is niet bekendgemaakt. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

ElectronicPartner heeft sinds deze maand een nieuwe directie. Voormalig marketing- en inkoopdirecteur Van Tent is aangesteld als ceo. Hij is de opvolger van Evert Meeuwissen, die na elf jaar weg is bij het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!