FNV stelt NS ultimatum om retailplannen

FNV stelt NS ultimatum om retailplannen

Vakbond FNV heeft de directie van NS een ultimatum gestuurd om te stoppen met ‘de uitverkoop van het spoorbedrijf’. De vakbond stelt verschillende eisen, waaronder het stopzetten van het uitbesteden van de winkelactiviteiten.

NS maakte vorig jaar bekend zijn retailtak te willen afstoten. Het spoorbedrijf maakt volgens FNV zeventig miljoen euro winst per jaar en noemt het uitbesteden daarom ‘slecht voor de schatkist en voor de positie van NS ten opzichte van buitenlandse concurrenten’. Bovendien verdwijnen er drieduizend ‘echte banen’, zegt bestuurder Henri Janssen. “Daarvoor in de plaats komen pulpbanen bij een of andere franchisenemer.”

FNV dreigt met acties als NS niet voor 14 juni reageert op het ultimatum. Eerder dit jaar kwam de Centrale Ondernemingsraad al in actie tegen de verkoop van de retailactiviteiten. Die vreest slechtere arbeidsvoorwaarden als andere partijen de winkels gaan beheren. Het spoorbedrijf beloofde dat die gelijk zouden blijven. NS wil al zijn winkelformules behalve Kiosk en StationsHuiskamer afstoten, omdat die niet tot zijn kernactiviteiten behoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!