HP lanceert abonnement op inkt

HP introduceert onder de naam Instant Ink een abonnementsmodel voor consumenten. Zij kunnen tegen een vast bedrag per maand kleurenprintjes maken, waarbij HP zonder bijbetaling nieuwe inktcartridges thuisbezorgt.

Dit soort printabonnementen bestaat al langer voor zakelijke gebruikers, maar de printerfabrikant wil een nieuwe markt aanboren onder particulieren. De dienst werd eerder al in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd, waar de focus ligt op gezinnen, scholen, studenten en zzp’ers. “Voor ons is dit een lucratief model”, zegt Instant Ink countrymanager Benelux Hans José in de Volkskrant.

Consumenten kunnen zich voor de abonnementsdienst aanmelden, waarna ze een cartrigde ontvangen die geschikt is voor hun printer. De printer houdt bij hoeveel pagina’s er afgedrukt worden en bestelt automatisch een nieuwe cartridge, als het inktniveau onder een bepaald niveau zakt. Abonnees krijgen ook een retourenvelop opgestuurd om hun oude cartridge te laten recyclen.

HP biedt momenteel drie varianten aan. Een abonnement op vijftig pagina’s per maand kost 2,99 euro, honderd pagina’s 4,99 euro en driehonderd pagina’s 9,99 euro. Abonnees hebben de mogelijkheid om extra printjes bij te kopen, als ze meer pagina’s willen afdrukken.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!