Kamera Express vecht ‘verkoopverbod’ aan

Kamera Express mag als enige geen producten aan particulieren verkopen op het Zwolse bedrijventerrein de Marslanden. Dat betoogde de advocaat van de fotoretailer dinsdag bij de bestuursrechter, schrijft De Stentor.

Kamera Express vestigde zich in 2015 in Zwolle, maar kreeg direct te maken met bezwaar van een concurrent. Op basis van het bestemmingsplan besloot de gemeente dat Kamera Express er niet verder mocht, omdat nieuwe detailhandel op die locatie niet zou zijn toegestaan. Op hetzelfde terrein waren al onder meer winkels van Praxis, Karwei en Brugman Keukens gevestigd. Kamera Express kreeg al een dwangsom opgelegd, maar de inning daarvan is nog niet begonnen.

De fotospeciaalzaak erkent dat er op zijn locatie eigenlijk geen winkel gevestigd mag zijn, maar zegt zich vooral te richten op professionals, zoals fotojournalisten. De verkoop is naar eigen zeggen voor tachtig procent gericht op professionele fotografen. Met omzetgegevens zou Kamera Express kunnen aantonen dat slechts af en toe ‘een verdwaalde particulier’ langskomt. 

De gemeente en Kamera Express proberen er eerst gezamenlijk uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan volgt over zes weken een vonnis van de bestuursrechter.

Kamera Express-oprichter Peter Merceij vertelde eerder aan RetailTrends dat, naast professionele fotografen, de ‘proconsumer’ een belangrijke doelgroep is. “Dat zijn de mensen die mooie spullen willen en daar ook het budget voor hebben.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!