UberEats is gestart met het bezorgen van maaltijden in Utrecht. Het is na Amsterdam de tweede stad in Nederland waar de bezorgdienst actief is.

UberEats werkt in Utrecht zowel samen met lokale spelers als met ketens, zoals SLA en Poke Perfect. Bestellingen kunnen worden geplaatst via de app en worden tussen elf uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds gratis bezorgd. Maaltijden worden gemiddeld binnen dertig minuten bezorgd, ook bij kantoren en op straat. “Met de ervaring die we in Amsterdam hebben opgedaan, weten we dat we in Utrecht een ontzettend efficiënt model kunnen neerzetten en geen bezorgkosten hoeven te rekenen”, zegt general manager Marco Knitel van UberEats Nederland.

UberEats ging in september vorig jaar van start met zijn fietskoeriers in Amsterdam. Daarnaast werd recent een samenwerking met McDonald’s aangekondigd. De bezorgdienst verzorgt de thuisbezorging van de fastfoodketen in Amsterdam en Amstelveen. Vanaf volgende maand wil McDonald’s zijn pilot uitbreiden, om uiteindelijk in heel Nederland te leveren.