VanHaren vindt steun in zaak tegen Louboutin

VanHaren vindt steun in zaak tegen Louboutin

VanHaren lijkt een jarenlange strijd met de Franse schoenenontwerper Christian Louboutin in zijn voordeel te beslechten. De Nederlandse schoenenketen wordt gesteund door een belangrijke adviseur van het Hof van Justitie van de Europese Unie, die stelt dat Louboutin niet het alleenrecht kan claimen op de productie en verkoop van damesschoenen met rode zolen.

De zaak kwam zo’n vijf jaar terug aan het rollen, toen het schoenenmerk aan vanHaren vroeg te stoppen met de verkoop van zwarte en blauwe hooggehakte damesschoenen met rode zolen. Toen vanHaren daar geen gehoor aangaf, kreeg de keten een dagvaarding. Tijdens het juridische gevecht dat volgde ging het om de vraag of een rode zool als merk geregistreerd kan zijn.

VanHaren werd tijdens een kort geding in 2013 nog in het ongelijk gesteld, maar de schoenenketen gaf zich niet gewonnen. Volgens de advocaat-generaal van het Europese Hof 'kan geen merkbescherming worden verleend aan een kleur als daardoor concurrenten worden verhinderd om waren met hetzelfde functionele karakter aan te bieden’.

Het Hof neemt het advies van de advocaat-generaal doorgaans over. De definitieve uitspraak wordt binnen enkele maanden verwacht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends