Russische miljardair koopt Holland & Barrett

Russische miljardair koopt Holland & Barrett

Niet A.S. Watson, maar investeerder L1 Retail is de nieuwe eigenaar van Holland & Barrett. De retailtak van het Russiche LetterOne betaalt omgerekend ruim twee miljard euro voor de Britse gezondheidswinkelketen.

LetterOne werd in 2013 opgericht door de Russische miljardair Mikhail Fridman. De strategie van het concern is het bouwen van een portfolio aan leidende bedrijven per sector. “Holland & Barrett is de duidelijke marktleider in de Britse gezondheidsmarkt, met aantrekkelijke groeimogelijkheden in andere Europese en internationale markten”, reageert managing partner Stephan DuCharme van L1 Retail. Holland & Barrett behoudt zijn huidige ceo Peter Aldis en zijn managementteam. 

L1 Retail neemt Holland & Barrett over van Nature’s Bounty, dat sinds 2010 in handen is van investeringsmaatschappij Carlyle. Onder de Britse investeerder heeft de winkelketen onder meer driehonderd nieuwe winkels geopend en 32 kwartalen op rij like-for-like groei geboekt.

De transactie wordt naar verwachting in september afgerond. Het betekent de eerste overname voor L1 Retail. Naast de Russen zouden Kruidvat-moeder A.S. Watson, de Britse retailers en de investeerders KKR en Sycamore Partners interesse hebben getoond. Holland & Barrett heeft zo'n veertienhonderd winkels in zestien landen, waaronder 170 in Nederland.
 

Reacties 5


Henk Willems 21 mrt, 19:04

Reklame blijven maken terwijl er een Russische eigenaar is???
Kom, laat eens een statement horen, sluit je aan bij andere bedrijven en steun de Oekraïners.


E De Groot 21 mrt, 19:18

Wij moeten Holland& Barrett massaal boycotten.


Carla Bakelaar 24 mrt, 07:15

Lees eerst eens waar deze man zijn roots heeft, lees vervolgens zijn CV, zijn belangen.
En verdiep je eens in wat er echt aan de hand is mbt Oekraïne en Rusland! En vraag je daarna af of het een Rus is of dat hij inderdaad belangen heeft in Rusland of juist in de Oekraïne.
Ga daarna over boycotten praten


Andrea van Dam 22 mei, 09:51

Ik kom hier al jaren.. Goede uitleg en duidelijk. Ga zo door!


Marcel van Zaandam 15 jan, 19:04

Nou, Carla, het is niet moeilijk om over Fridman veel slechte dingen te vinden, ook in 2022. Bovendien kan ik nergens vinden dat hij zich genuanceerd of misschien zelfs negatief over de door Rusland begonnen oorlog in Oekraïne heeft geuit. En aangezien de Russische oligarchen nog steeds de hielen van Poetin likken, lijkt een boycot meer dan gepast!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!