Russische miljardair koopt Holland & Barrett

Niet A.S. Watson, maar investeerder L1 Retail is de nieuwe eigenaar van Holland & Barrett. De retailtak van het Russiche LetterOne betaalt omgerekend ruim twee miljard euro voor de Britse gezondheidswinkelketen.

LetterOne werd in 2013 opgericht door de Russische miljardair Mikhail Fridman. De strategie van het concern is het bouwen van een portfolio aan leidende bedrijven per sector. “Holland & Barrett is de duidelijke marktleider in de Britse gezondheidsmarkt, met aantrekkelijke groeimogelijkheden in andere Europese en internationale markten”, reageert managing partner Stephan DuCharme van L1 Retail. Holland & Barrett behoudt zijn huidige ceo Peter Aldis en zijn managementteam. 

L1 Retail neemt Holland & Barrett over van Nature’s Bounty, dat sinds 2010 in handen is van investeringsmaatschappij Carlyle. Onder de Britse investeerder heeft de winkelketen onder meer driehonderd nieuwe winkels geopend en 32 kwartalen op rij like-for-like groei geboekt.

De transactie wordt naar verwachting in september afgerond. Het betekent de eerste overname voor L1 Retail. Naast de Russen zouden Kruidvat-moeder A.S. Watson, de Britse retailers en de investeerders KKR en Sycamore Partners interesse hebben getoond. Holland & Barrett heeft zo'n veertienhonderd winkels in zestien landen, waaronder 170 in Nederland.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!