Limburg en retailers intensiveren samenwerking tegen leegstand

De provincie Limburg en MKB Limburg hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de winkelleegstand terug te dringen. Het project beslaat drie jaar en moet zorgen voor ‘een sterke en toekomstbestendige Limburgse retailsector’.

In de overeenkomst is onder meer afgesproken zogeheten ‘kansenkaarten’ op te stellen, met daarin actieplannen om kansrijke winkelgebieden te versterken. Ook worden pilotprojecten gestart om kansarme gebieden en ‘solitair gevestigde retailers’ af te bouwen en te transformeren naar een andere bestemming. Verder worden kennisbijeenkomsten georganiseerd om het ondernemerschap in de retail te professionaliseren en daarmee het functioneren van winkelgebieden te versterken.

De provincie werkt al langer samen met het mkb, maar de nieuwe overeenkomst betekent ‘een stap verder’, zegt gedeputeerde Hans Teunissen. Was MKB Limburg eerder alleen gesprekspartner, nu is het ook uitvoerder. 

De samenwerking is een vervolg op het actieplan dat anderhalf jaar geleden werd aangekondigd. Destijds sloegen de provincie, het Rijk en ondernemers de handen ineen om onder meer tot compactere winkelcentra en minder grootschalige retail in randgebieden te komen. 

Krimp zonder kramp in retail op 19 september in Amsterdam
Hoe maak je sterke winkelgebieden nog sterker? Hoe revitaliseer je zwakke winkelgebieden, hoe maak je ze compacter of transformeer je ze naar andere functies? Anders gezegd, hoe organiseer je de krimp zo dat iedereen er beter van wordt? Hoor het tijdens het event Krimp zonder kramp in retail, dat op 19 september wordt gehouden in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!