Zalando en Bestseller samen naar Amsterdam

Zalando en Bestseller samen naar Amsterdam

Modeconcern Bestseller verkoopt de helft van de aandelen van inkoopplatform FashionTrade.com aan Zalando. Samen stellen zij de online groothandel open voor externe producenten en winkelketens.

Bestseller zette FashionTrade.com in 2015 op als online groothandel voor zijn eigen formules. Door de samenwerking met Zalando kunnen nu ook andere retailers en inkopers er terecht om nieuwe modecollecties te bekijken en direct in te kopen. Nu moeten zij ‘voortdurend Europa rondreizen’ om collecties te zien en in te kopen, zegt een woordvoerder van Zalando tegen Het Parool. “Wij bieden straks een virtuele showroom en de mogelijkheid direct in te kopen.”

FashionTrade.com is gevestigd aan de Singel in Amsterdam. In ruil voor de helft van de aandelen investeert Zalando een onbekend bedrag in het platform. Het digitaliseren van de wholesale om merken en retailers te verbinden biedt ‘een groot potentieel voor de toekomst van b2b-fashion’, zo verwacht eigenaar Anders Holch Povslen van Bestseller. Eerder werd bekend dat Bestseller volgend jaar zijn e-commerceactiviteiten in het voormalige V&D-pand aan de Kalverstraat onderbrengt.

Reacties