Media Markt stort zich op muziekstreaming

Media Markt stort zich op muziekstreaming

Media Markt en Talpa Radio lanceren de radio- en muziekstreamingdienst Juke in Nederland. Dit digitale platform maakt het voor gebruikers mogelijk om radio te luisteren en on demand muziek te streamen.

Media Markt en Talpa zeggen kansen te zien in het verbinden van het huidige entertainment- en serviceaanbod met de groeiende on demand-behoeften van gebruikers. Zo wijst de elektronicaketen op de verschuiving van bezit van muziek naar toegang tot muziek. “Wij willen consumenten een totaaloplossing bieden”, zegt directeur Barry van Ruiven. “Dat gaat verder dan alleen het verkopen van hardware; ook voor het abonnement, de service en muziekcontent kan je bij ons terecht.”

De app van Juke is vanaf half juli te downloaden. Voor 9,99 euro per maand kunnen gebruikers uit veertig miljoen nummers kiezen. Ook kunnen ze muziek die op de radio te horen straks direct aan hun eigen playlist toevoegen.

Media Markt is binnen de samenwerking verantwoordelijk voor het muziekplatform, de webcare en 49 servicepunten in zijn winkels. Talpa Radio is het bedrijf achter onder meer 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10 en zorgt voor dj’s als Edwin Evers en Armin van Buuren. De nieuwe dienst gaat concurreren met onder meer Spotify en wil in twee jaar tijd een miljoen gebruikers aan zich binden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!