Aldi wil voor miljarden moderniseren

Aldi wil voor miljarden moderniseren

Aldi Nord heeft vijf miljard euro gereserveerd om zijn winkels in Europa te moderniseren. Dit investeringsproject – de grootste uit zijn geschiedenis – wacht echter nog op definitieve goedkeuring, meldt de Duitse krant Bild am Sonntag op basis van bronnen binnen het supermarktbedrijf.

De vernieuwingsoperatie zou nog op de goedkeuring van één van de drie stichtingen achter nabestaanden van de in 2010 overleden Theo Albrecht wachten. De Jakobus-stichting, die ook de belangen van de erfgenamen van de eveneens overleden Berthold Albrecht behartigt, heeft nog geen groen licht gegeven. Het project is volgens de krant onderwerp van een familieruzie geworden.

Aldi Nord, dat ook in ons land actief is, heeft de afgelopen periode op meerdere plekken geëxperimenteerd met een formule waarin vers centraal staat. Er zouden inmiddels zo’n 120 winkels volgens het nieuwe concept zijn ingericht, waaronder in Nederland. Het bedrijf telt in Europa meer dan 4800 winkels en is in de Verenigde Staten met ruim 460 supermarkten van Trader Joe’s actief.

De beoogde investering van Aldi Nord, die uit eigen zak wordt betaald, komt niet lang na de bekendmaking van de plannen van Aldi Süd. Dat supermarktconcern maakte vorige maand bekend 3,4 miljard dollar te investeren, om in de Verenigde Staten uit te kunnen breiden naar 2500 vestigingen.

Reacties

Hoog tijd. De huidige winkels hebben de uitstraling van voedselbank.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 4 juli 2017 om 15:25

Laatste nieuws

RetailTrends