Conrad drukt overnamegeruchten de kop in

Conrad drukt overnamegeruchten de kop in

Conrad heeft volgens Die Welt een zakenbank verzocht een koper te vinden voor het elektronicaconcern. De Duitse retailer stelt zelf echter tegenover Duitse media dat ‘de aandeelhoudersstructuur ongewijzigd blijft’.

Het in 1923 opgerichte bedrijf is nog altijd in handen van de familie Conrad, die nu de bank Metzler uit Frankfurt zou hebben gevraagd om een verkoopproces in goede banen te leiden. De retailer zegt zelf regelmatig strategische opties af te wegen, waaronder samenwerkingen, overnames en een verkoop. Dat deze ‘vertrouwelijke gesprekken’ in de openbaarheid zijn gekomen is volgens een woordvoerder jammer, omdat ze inmiddels zouden zijn beëindigd.

Conrad heeft 25 winkels in Duitsland en is in ons land met een webwinkel actief. De retailer geeft zelden inzicht in zijn cijfers, maar uit het jaarverslag over 2015 blijkt dat er 24,6 miljoen euro winst werd geboekt. Dat was een daling van bijna een derde ten opzichte van het jaar ervoor. Conrad heeft in eigen land onder meer last hebben van stevige concurrentie van Amazon en Otto.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!