Aldi vervangt topman in Nederland

Aldi vervangt topman in Nederland

Nicolás de Lope is dinsdag benoemd tot directeur van Aldi in Nederland. De Spanjaard volgt Flor Du Puy op bij de supermarktketen.

De Lope bekleedde eerder directiefuncties bij Aldi in Duitsland en Polen. Hij zal de vernieuwingsstrategie van de retailer in ons land verder doorvoeren. Daarbij staan de uitbreiding van het assortiment en de groei van het aantal verse producten centraal. Ook zal Aldi extra investeren in personeel. “Zij zijn tenslotte ons belangrijkste contact met de klant”, aldus De Lope.

Aldi is dit jaar gestart met het testen van een nieuwe formule, waarin vers centraal staat. Dit jaar moeten nog acht winkels volgens dat concept worden geopend. Verder wil de discounter ‘meer over zijn producten vertellen’, zowel in advertenties als in de winkels zelf. Aldi heeft zo’n vijfhonderd filialen in ons land.

Of Du Puy vrijwillig of gedwongen bij Aldi vertrekt, wil een woordvoerder niet zeggen. Ook over de reden van zijn vertrek en wat hij nu gaat doen, wil ze niets kwijt. Du Puy kwam eind 2014 in opspraak, toen hij in conflict kwam met andere bestuursleden. Toenmalig financieel directeur Piet Vink noemde zijn managementstijl ‘autoritair en misschien zelfs narcistisch’. Vink werd vervolgens ontslagen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!