‘Sligro heeft te weinig verstand van supermarkten’

‘Sligro heeft te weinig verstand van supermarkten’

Sligro Food Group doet er goed aan om afscheid te nemen van Emté. Dat zegt supermarktexpert Erik Hemmes tegenover RetailNews. “Sligro heeft te weinig verstand van supermarktretail om Emté tot een succes te maken.”

Het groothandelsconcern maakte donderdag bekend een bod op Emté naar zich neer te hebben gelegd. Jumbo zou samen met een andere keten geïnteresseerd zijn in de supermarktketen, die met teruglopende omzetten kampt. Bovendien drukt Emté de winstgevendheid van Sligro Food Group, stelt Hemmes. Het rendement ligt er volgens hem beduidend lager dan die van de groothandelstak. De reden om Emté toch aan te houden is de cashflow van de supermarktketen, stelt hij. “Die is natuurlijk groter dan bij een groothandel.” 

Hemmes is verbaasd dat Jumbo wordt genoemd als mogelijke koper van Emté. Zo kan de overname gevoelig liggen omdat beide bedrijven uit Veghel komen en ze in het verleden nog weleens met elkaar botsten. Daarnaast stelt de supermarktexpert dat de locaties van de 131 supermarkten van Emté niet aantrekkelijk zijn. “Wellicht dat Jumbo dezelfde truc toepast als na de overname van C1000.”

Jumbo werd in 2012 voor negenhonderd miljoen euro eigenaar van C1000 en verkocht sindsdien meerdere supermarkten aan branchegenoten. Daarmee werd een deel van de overnamesom terugverdiend, stelt Hemmes. “Het zou goed kunnen dat Jumbo na de overname van Emté winkels voor de hoofdprijs gaat doorverkopen. Er zijn genoeg supermarkten die wel een aantal vestigingen wil overnemen.”

Lees op RetailTrends meer over de mogelijke overname van Emté door Jumbo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!