Jumbo heeft nieuwe financiële afspraken weten te maken met zijn franchisenemers. Een grote meerderheid van de zelfstandige ondernemers stemden volgens de supermarktketen vorige week in met een conditiestelsel voor de komende vijf jaar.

Jumbo bereikt eerder al een principeakkoord over het conditiestelsel met de ondernemersvereniging. De nieuwe overeenkomst is voor een deel gebaseerd op bestaande collectieve afspraken, stelt de Veghelse keten. Daarnaast zijn er onderdelen in opgenomen die inspelen op huidige marktontwikkelingen.

“In het nieuwe conditiestelsel ligt extra nadruk op rendementsontwikkeling, kostenbeheersing en omzetmaximalisatie”, stelt voorzitter Carl van Dam van de ondernemersvereniging. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over het gedifferentieerd toekennen van marges en bonussen aan de hand van specifieke marktsituaties. Ook delen ondernemers mee in de te realiseren synergie-effecten uit het logistieke proces. Verder is er een klankbordgroep opgericht met vertegenwoordigers uit de ondernemersvereniging en de raad van bestuur van Jumbo.

Jumbo heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Zo breidde de retailer uit met drie Foodmarkten, zijn er bijna 350 pick-up points voor online bestelde boodschappen en werd in mei Foodmarkt City by Jumbo gelanceerd. In dit nieuwe concept worden elementen gecombineerd van reguliere supermarkten, de Foodmarkt en La Place, dat vorig jaar werd overgenomen.