Verkoop van Leen Bakker helemaal rond

Verkoop van Leen Bakker helemaal rond

Blokker Holding heeft de verkoop van Leen Bakker maandag afgerond. Gilde Equity Management is zodoende de nieuwe eigenaar van het woonwarenhuis.

De twee concerns bereikten zo’n twee maanden terug al overeenstemming over de verkoop, maar moesten onder meer wachten op goedkeuringen op het gebied van mededinging  en advisering van de centrale ondernemingsraad. Nu die zijn voldaan, konden de laatste handtekeningen worden gezet. Hoeveel geld Gilde Equity Management voor Leen Bakker betaalt, blijft onduidelijk.

De nieuwe eigenaar, die tevens Kwantum onder zijn hoede heeft, liet eerder al weten met het bestaande management te werken aan ‘duurzame, autonome groei’ van Leen Bakker. Er wordt onder meer geïnvesteerd in de IT-systemen om de onlinestrategie aan te kunnen scherpen.

Leen Bakker is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro, waaronder zo’n vijftig miljoen euro uit de webwinkel. Kwantum, dat net als Leen Bakker actief is in het laagsegment, heeft een jaaromzet van ruim 250 miljoen euro.

Blokker Holding wil de komende twee jaar ook de Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar verkopen. Het is niet bekend in hoeverre er gesprekken over die ketens lopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!