‘Onenigheid binnen Jumbo over cao’

Een deel van het logistieke personeel van Jumbo wil zijn arbeidsvoorwaarden in een cao geregeld hebben. Dat blijkt uit een petitie die namens de ondernemingsraad supplychain aan de centrale ondernemingsraad is overhandigd, schrijft De Financiële Telegraaf.

De petitie is door 770 van de in totaal 4500 werknemers ondertekend. Jumbo zegt dat zijn besluit om de cao te vervangen door een eigen ArbeidsVoorwaarden Regeling (AVR) vaststaat. “Daar komen we niet op terug, wij regelen goede arbeidsvoorwaarden via de OR”, zegt een woordvoerder.

Voorzitter Piet Otsen van de OR supplychain schrijft in een mail zich te oriënteren op de AVR. ‘Daarbij worden alle pro’s en contra’s, mogelijkheden en onmogelijkheden op een rij gezet’. De petitie maakt daar volgens hem integraal onderdeel van uit. 

Jumbo liet in april weten af te zien van een nieuwe coa, nadat onderhandelingen met de vakbonden op niets uit liepen. FNV en CNV lieten daarop weten nieuwe acties voor te bereiden. Eerdere stakingen in de distributiecentra hadden beperkte gevolgen, omdat de supermarktketen extra winkel- en uitzendpersoneel inzette. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!