Big Bazar opent dit jaar in totaal ruim dertig nieuwe winkels. Daarbij gaat het om 25 nieuwe locaties en de verhuizing van zes bestaande vestigingen naar grotere 'XL-locaties', zo laat moederconcern Blokker Holding weten.

De discountketen neemt vier winkels van Marskramer over, die deze zomer worden omgebouwd en in een aantal gevallen worden vergroot. Later dit jaar worden ook vijf vestigingen van Blokker omgebouwd tot Big Bazar. Verder trekt de discounter volgende week in een voormalig pand van Charles Vögele in Hoorn, het vroegere V&D-pand in Hellevoetsluis en de voormalige Kijkshop-winkel in Delft. 

Big Bazar opende dit jaar tot nu toe al zeven nieuwe winkels. De meest recente was deze maand een omgebouwde Blokker-winkel in Amersfoort. 

Blokker Holding maakte recent bekend al zijn ketens behalve Blokker te verkopen. Markramer gaat verder als franchiseorganisatie en groothandel. Het retailconcern laat weten desondanks te blijven investeren in de groei van Big Bazar. De keten heeft momenteel zo’n 120 winkels in Nederland en België. Topman Roland van Geest zei onlangs in RetailTrends al ruimte te zien voor tweehonderd vestigingen.

Naast Leen Bakker, dat onlangs werd verkocht aan Kwantum-moeder Gilde Equity Management, is Big Bazar volgens retailexpert Rupert Parker Brady ‘de enige gezonde loot aan de stam’. De keten is volgens hem te klein om op eigen benen te staan en heeft ‘een moeder nodig die wil investeren’. Hij noemde Poundland-eigenaar Steinhoff International als mogelijke koper.