Ook Jan Linders heeft oogje op Emté

Ook Jan Linders heeft oogje op Emté

Jan Linders is geïnteresseerd in het overnemen van een aantal supermarkten van Emté. Dat zegt algemeen directeur Leo Linders tegenover BNR Nieuwsradio. “Wij zijn zeker in voor overname.”

Vorige week werd bekend dat Jumbo samen met Coop een bod op Emté zou hebben uitgebracht. Moederbedrijf Sligro wees het bod echter van de hand, omdat het ging om een ‘niet bindende en voorwaardelijk bieding’ die als ‘niet opportuun’ bestempeld werd. Mocht Sligro later deze maand bekendmaken zonder zijn supermarkten verder te willen, dan zal ook Plus zijn interesse kenbaar maken.

Jan Linders kan nu aan het rijtje geïnteresseerden worden toegevoegd. De keten heeft zijn belangstelling al kenbaar gemaakt bij Sligro, stelt directeur Linders. “Wij zijn zeker geïnteresseerd in een aantal specifieke vestigingen.” Daarbij gaat het volgens hem om vestigingen aan de randen van het huidige vestigingsgebied, in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

Linders stelt dat zijn supermarktketen zo’n tien tot twintig supermarkten per jaar kan overnemen. Jan Linders en Sligro maken allebei onderdeel uit van Superunie. Of er binnen die inkooporganisatie gesproken is over een gezamenlijke overname door een consortium van kleine spelers, wil Linders niet zeggen. “Het zou heel goed kunnen, daar wil ik het bij laten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends