New York Pizza als 'restaurant' naar de rechter

New York Pizza als 'restaurant' naar de rechter

Amsterdam wil niet dat New York Pizza een vestiging opent aan de Ferdinand Bolstraat. Fastfoodketens zijn er volgens het bestemmingsplan niet toegestaan, zegt wethouder Jeff van den Berg in het Algemeen Dagblad.

In de straat in Amsterdam-Zuid is alleen het horecatype ‘restaurant’ toegestaan. New York Pizza valt daar volgens het stadsdeel niet onder. “Vooral het feit dat zij slices pizza verkopen, die je lopend op straat meeneemt, maakt dat wij ze in de categorie fastfood hebben ingedeeld”, aldus Van den Berg. De pizzaketen maakte daar tevergeefs bezwaar tegen en heeft de zaak nu voor de rechter gebracht.

New York Pizza zegt aan alle voorwaarden van een restaurant te voldoen, zoals tafeltjes in de zaak en mes en vork voor klanten die dat willen. Of de foodketen kans van slagen heeft bij de rechter is lastig in te schatten, zegt bestuursrechtadvocaat Ranka Timmers tegen RTL Z. Ze wijst erop dat New York Pizza in zijn KvK-inschrijving bij veel vestiging ‘delivery’ heeft vermeld, waarmee het zich als fastfoodverkoper kwalificeert.

Onlangs kwamen bewoners en winkeliers van de Haarlemmerdijk in de hoofdstad nog in opstand tegen de komst van Domino’s. Daar is de bestemming detailhandel, waardoor de pizzaketen juist geen tafeltjes mag neerzetten. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends