'Transformatieplan BCC werpt eerste vruchten af'

'Transformatieplan BCC werpt eerste vruchten af'

De omzet van BCC is in het tweede kwartaal stabiel gebleven ten opzichte van een jaar eerder. Het transformatieplan dat vorig jaar werd geïntroduceerd is voor het eerst terug te zien in de resultaten. Dat meldt moederbedrijf Fnac Darty bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

De omzet in de Benelux, waar ook de winkels van Vanden Borre in België onder vallen, liep in de eerste zes maanden met 0,4 procent terug. Daarbij was in België sprake van een stijging, voornamelijk door de sterke prestaties op het gebied van witgoed en telefonie. Daarnaast groeiden de webverkopen met dubbele cijfers.

In Nederland is volgens Fnac Darty nog altijd sprake van ‘moeilijke marktomstandigheden’. Meer wordt niet over de prestaties van BCC gemeld. De elektronicaketen kampte de afgelopen jaren veelal met teruglopende omzetten en rode cijfers. 

Fnac Darty wist het bedrijfsresultaat in de Benelux te verbeteren. Desondanks is het operationeel resultaat in deze regio nog altijd negatief (0,9 miljoen euro).

De totale omzet van het moederbedrijf van BCC nam in het eerste halfjaar met 2,7 procent af naar 3,2 miljard euro. Het operationeel resultaat ligt met 33,9 miljoen euro echter beduidend hoger dan een jaar eerder, toen er nog 3,6 miljoen euro overbleef. Het fusiebedrijf heeft inmiddels 43 miljoen euro aan synergievoordelen behaald.

Woensdag werd al bekend dat Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt, de grootste aandeelhouder wordt van Fnac Darty. Ceconomy neemt bijna een kwart van de aandelen over voor zo’n 452 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!