Albelli mikt op groei onder nieuwe eigenaar

Investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners heeft samen met het management fotoboekverkoper Albelli gekocht. De aandelen zijn voor een onbekend bedrag overgenomen van het Venlose Cimpress, dat zes jaar eigenaar was van de Amsterdamse etailer.

Albelli is naar eigen zeggen een leidende speler in de Europese b2c-markt voor fotoproducten. De fotoboekmaker is buiten Nederland actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië onder verschillende merknamen. Gilde ondersteunt de strategie die onder Cimpress, voorheen Vistaprint, werd geformuleerd. Die is gericht op verdere groei en versterking van zijn leidende Europese positie.

De transactie wordt naar verwachting binnen een maand afgerond. Albelli presenteerde vorig jaar zijn nieuwe ‘visual identity’, om zich als één herkenbare Europese speler te profileren. De uitstraling van de websites in de verschillende landen werden daarbij meer met elkaar in lijn gebracht, terwijl de verschillende merknamen in stand werden gehouden. Albelli hoopt binnen vijf tot tien jaar de leidende Europese onlinespecialist te zijn op het gebied van fotoproducten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!