Klarna maakt ‘betalen met 1 klik’ mogelijk

Klarna laat consumenten facturen voortaan met een simpele druk op de knop afrekenen. De aanbieder van online betaaldiensten slaat hun persoonsgegevens op, zodat ze die niet meer bij iedere webwinkel hoeven door te geven.

De nieuwe functionaliteit draagt de naam ‘betalen met 1 klik’ en is voorlopig alleen toegevoegd aan de app en het klantportal Mijn Klarna. De app werd eerder dit jaar beschikbaar gemaakt voor de Nederlandse markt, om gebruikers van de achteraf betaalmethode een overzicht te geven van al hun online aankopen en betalingen.

Het bedrijf wil online aankopen volgens managing directeur Robert Bueninck van Klarna Benleux en Frankrijk zo veilig en soepel mogelijk maken. “Consumenten willen bij een betaling niet elke keer hun - persoonlijke - gegevens invullen en autorisaties geven.” Door data op te slaan, staan ze volgens hem bij elke betaling klaar voor gebruik. “Webwinkels hoeven zelf geen gegevens meer op te slaan.”

Een perfecte afrekenervaring  is door de enorme groei van m-commerce ‘randvoorwaardelijk’ geworden, stelt Bueninck. Het bedrijf verwacht dat ‘betalen met 1 klik’ snel de belangrijkste betaaloptie van zijn app wordt. De functionaliteit wordt op termijn ook op andere diensten toegepast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!