Uniqlo verkoopt via vendingmachines

Uniqlo verkoopt via vendingmachines

Uniqlo lanceert in de Verenigde Staten een tiental verkoopautomaten. De Japanse retailer gaat er shirts en jassen mee verkopen op luchthavens en in winkelcentra.

De eerste zogenoemde Uniqlo To Go-machine is afgelopen week geïntroduceerd op het vliegveld van Oakland in Californië. Reizigers kunnen er een keuze maken uit de thermoshirts en jassen van het modebedrijf. Deze producten zijn zo ontworpen dat ze licht zijn en eenvoudig verpakt kunnen worden.

De vendingmachine is voorzien van een touchscreen, waar klanten de kleding, kleur en maat van hun keuze kunnen selecteren. Het twee meter hoge apparaat spuugt het gewenste product vervolgens uit in een kleine doos of blik.

Uniqlo wil het apparaat de komende twee maanden uitrollen naar vliegvelden en winkelcentra waar een aantal van zijn populairste winkels gevestigd zijn. Zo komt er deze maand ook een vendingmachine in de winkelcentra Hollywood & Highland Center in Los Angeles en Queen Center in New York en op het vliegveld van Houston. Het is nog niet bekend waar de andere apparaten komen.

Het is geen toeval dat juist Uniqlo deze apparaten introduceert. Japan is met meer dan vijf miljoen vendingmachines koploper in deze markt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends