Wielrenclub Rapha heeft een nieuwe eigenaar

Wielrenclub Rapha heeft een nieuwe eigenaar

Rapha Cycling Club is voor tweehonderd miljoen pond (220 miljoen euro) verkocht aan investeringsmaatschappij RZC. Dit Amerikaanse bedrijf wordt geleid door Steuart en Tom Walton, kleinzoons van Walmart-oprichter Sam Walton.

Rapha was sinds de oprichting in handen van oprichter Simon Mottram en een groep aandeelhouders onder leiding van Active Partners. Mottram behoudt een deel van de aandelen en blijft aan als topman van het Britse wielrenmerk.

Rapha opende twee jaar geleden in de Amsterdamse 9 Straatjes zijn eerste vestiging op het Europese vasteland. Het merk heeft inmiddels in totaal zeventien zogenoemde clubhuizen in grote steden wereldwijd. Tegen het eind van dit jaar worden nog eens zeven nieuwe locaties geopend.

De investering van RZC biedt Rapha de mogelijkheid om zijn winkelnetwerk wereldwijd verder uit te rollen, evenals zijn membershipmodel en product- en dienstenaanbod. “Het luidt het begin van de volgende fase van onze reis in en bevestigt de groei en potentie die mensen in Rapha en wielrennen zien”, aldus Mottram. 

Retail & Brands Festival op 7 september
Rapha Cycle Club is ook aanwezig op het tweede Retail & Brands Festival, dat op 7 september plaatsvindt in Utrecht. Countrymanager Marit Huisman vertelt er over ontmoetingsplaatsen voor wielerfreaks en het bouwen aan een wielermerk. Kijk voor meer informatie over het programma en het kopen van tickets op retailandbrandsfestival.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!