Schuurman Schoenen houdt Sooco.nl in de lucht

Schuurman Schoenen houdt Sooco.nl in de lucht

Schuurman Schoenen heeft ook de webshop van Sooco onder zijn beheer genomen. De schoenenketen kreeg eerder al de winkel in Enschede onder zijn hoede en heeft nu de activa van Sooco.nl overgenomen uit de failliete boedel. De webshop is inmiddels weer in de lucht.

Sooco Webshop werd vorige maand failliet verklaard, waarna volgens curator Jetse Eringa met verschillende partijen over een al dan niet gedeeltelijke doorstart van de webshop is onderhandeld. Geen van de gegadigden wilde daarbij personeel overnemen, waarna alleen de afzonderlijke activa zijn verkocht aan Schuurman Schoenen. De schoenenketen deed volgens Eringa met ruim veertigduizend euro de beste bieding. 

De webshop van Sooco is al sinds de oprichting in 2009 verliesgevend. Mede door de groei van de onderneming namen de verliezen volgens de directie steeds verder toe. Vorig jaar werd een verlies van 531 duizend euro geboekt op een omzet van 2,3 miljoen euro. De directie heeft voor zijn faillissement nog diverse adviseurs geraadpleegd in een poging de verliezen te verlagen.

De schuld aan moederbedrijf Sooco Holding liep uiteindelijk zo ver op, dat werd besloten de stekker uit de webshop te trekken. Daarbij zou het gaan om zo’n twee miljoen euro.

Schuurman Schoenen liet eerder aan RetailTrends weten dat de twee formules los van elkaar blijven opereren. Directeur August Pot heeft de ambitie om de formule Sooco naar meer plaatsen uit te rollen, in steden waar Schuurman al actief is. “De twee formules kunnen perfect naast elkaar opereren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!