Aldi doet eenmalige boodschappentasjes in de ban

Aldi doet eenmalige boodschappentasjes in de ban

Aldi stopt in Nederland met de verkoop van alle eenmalige draagtassen. De supermarktketen is naar eigen zeggen de eerste grote speler in zijn branche die uitsluitend nog boodschappentassen verkoopt die vaker te gebruiker zijn.

Het besluit geldt volgens Aldi niet alleen voor de plastic tasjes, maar ook voor de papieren boodschappentasjes. “De eenmalige papieren tasjes zijn vanwege het hoge energie- en waterverbruik in de productie en de geringe levensduur namelijk geen duurzaam alternatief”, zegt manager corporate responsibility Nadie Winde.

De supermarktketen komt volgend jaar met een herbruikbare boodschappentas, die voor meer dan tachtig procent uit gerecycled materiaal bestaat. De nieuwe tas wordt gefaseerd ingevoerd, terwijl de eenmalige draagtasjes stapsgewijs uit de winkels verdwijnen. Eind 2018 wil Aldi volledig over zijn op het duurzamere alternatief.

De prijs van de eenmalige boodschappentasjes wordt de komende periode verhoogd, om klanten te stimuleren een herbruikbare tas mee te nemen. De meeropbrengst gaat volgens de discounter naar duurzaamheidsprojecten.


De Duitse versie van de nieuwe Aldi-tas.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends