Het distributiecentrum van Leen Bakker in Raamsdonksveer is verkocht aan Intervest. De Belgische vastgoedgroep neemt het pand van ruim twintigduizend vierkante meter over van HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker.

Leen Bakker maakte tot voor kort onderdeel uit van Blokker Holding, maar is verkocht aan Gilde Equity Management. De woonwinkelketen beschikt nog over een huurcontract voor het dc in Raamsdonksveer tot 2031. De jaarhuur ligt boven de miljoen euro, meldt Intervest.

Het logistieke compolex werd in 2010 gebouwd voor Leen Bakker, dat er zijn distributieactiviteiten voor Nederland en België heeft geconcentreerd. Daaronder vallen de 75 winkels en e-commerceactiviteiten.

De Belgische koper, die ruim veertien miljoen euro betaalt voor het pand, maakte eerder dit jaar zijn intrede op de Nederlandse markt door een distributiecentrum in Tilburg over te nemen. Intervest heeft de ambitie om in een straal van 150 kilometer rond Antwerpen te groeien, waarbij zowel naar België, Nederland als Duitsland wordt gekeken.

Krimp zonder kramp in retail op 19 september
Richard Dallinga, managing director real estate van HB Capital, bespreekt tijdens Krimp zonder kramp in retail zijn visie op investeren in krimpende winkelgebieden. Welke aanpak om winkelgebieden te versterken of te transformeren werkt in de praktijk goed naar de ervaring van HB Capital? Hoe verhoog je passantenstromen, verleng je de verblijfsduur en verhoog je de bestedingen? Wat doet HB Capital hier zelf aan en wat zijn de resultaten? Kijk voor tickets voor het event op krimpzonderkramp.nl.