Eindhovense V&D wordt een 'creatieve broedplaats'

Eindhovense V&D wordt een 'creatieve broedplaats'

Het voormalige warenhuis van V&D in Eindhoven wordt tot eind dit jaar ter beschikking gesteld aan de lokale ondernemer Ellen Albers. Zij tovert het pand om tot een ‘creatieve broedplaats’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Albers zal er tijdens de komende Dutch Design Week, die in oktober plaatsvindt, haar evenement de Modebeloften organiseren. Dat is een platform waar net afgestudeerde modeontwerpers zich kunnen presenteren. Ook andere projecten krijgen tijdens de designweek een plek in het pand aan de Vrijstraat.

Het pand is nu ‘een doorn in het oog van de binnenstad’, stelt Albers. Ze gaat onder meer de etalages bestickeren en belichten. “Maar het belangrijkste is dat de deuren weer opengaan voor alle bezoekers van de stad.” Het initiatief heeft wat weg van Gather, dat de afgelopen maanden het voormalige warenhuis van V&D in Haarlem vulde.

Het pand in Eindhoven wordt ter beschikking gesteld door eigenaar Pensioenfonds MN, die later dit jaar de definitieve huurder bekend wil maken. Hudson’s Bay lijkt daarvoor het meest in aanmerking te komen: de Canadese retailer heeft nog altijd geen pand in Eindhoven aangehuurd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!