Chinese internetreus JD.com heeft Nederlandse webshop

Chinese internetreus JD.com heeft Nederlandse webshop

JD.com is sinds deze maand uitgerust met een webshop gevuld met Nederlandse producten. Acht bedrijven bieden op dit moment hun eigen merk aan op de website van de Chinese internetreus. Dat laat initiatiefnemer Bart IJlst van Follow Ltd vrijdag weten.

De webshop is gevuld met onder meer koffie, babyproducten en woonaccessoires uit ons land. De producten worden aangeboden onder de naam Holland for China en zijn afkomstig van Nederlandse mkb-bedrijven, waaronder Zazu, Meesters van de Halm en Leev.

Follow Ltd biedt deze bedrijven een pakket aan, waarbij onder meer de import, opslag en distributie van de goederen uit handen worden genomen. Het bedrijf verzamelt de producten in Nederland en verscheept ze naar zijn opslagruimte in Hongkong, vanwaar de distributie naar de Chinese consument wordt verzorgd.

Het nieuwe platform moet de angst wegnemen die onder veel bedrijven leeft bij het verkopen in China. Een van de voordelen van Holland for China is dat alleen Nederlandse producten worden aangeboden, stelt IJlst. “Samen hebben de Nederlandse merkhouders via dit platform een grotere impact dan die van solopresentaties op andere websites.”

Reacties 1


Nico Verlaan 16 aug, 12:36

wij zoeken HERO heatproofglass coffeefilter

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!