Hudson’s Bay zoekt nog twee locaties

Hudson’s Bay zoekt nog twee locaties

Hudson’s Bay is nog op zoek naar panden in Eindhoven en Groningen. Daarna heeft de Canadese warenhuisketen voldoende dekking in ons land, zegt inkoopdirecteur Edo Beukema in De Financiële Telegraaf

De flagshipstore van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam moet binnenkort als eerste opengaan. Dat zou volgende week moeten gebeuren, blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit een mail van de retailer aan leveranciers. Eerder werd gesproken over medio augustus, maar Hudson’s Bay zou vertraging hebben opgelopen met de verbouwingen van de vestigingen.

In Eindhoven lijkt het voormalige V&D-pand een logische locatie voor Hudson’s Bay. Lokale ondernemer Ellen Albers maakt daar tot eind dit jaar een ‘creatieve broedplaats’ van, maar een definitieve huurder is er nog niet. In Groningen is het voormalige V&D-pand ingevuld door Topshelf, maar die zou nog geen succes zijn. Coo Marjan Diepeveen liet weten voor die winkel een huurverlaging te willen bedingen, terwijl onderzoeksdirecteur Gert-Jan Slob van Locatus een snel vertrek van Tosphelf uit Groningen verwacht.

Hudson’s Bay verwacht met vijftien winkels voldoende dekking in Nederland te hebben. “Je moet niet vergeten dat we ook online aanwezig zijn”, aldus Beukema.
 

Reacties 6


Niek W. 21 aug, 13:47

In Leeuwarden staat het pand van V&D nog grotendeels leeg. Hudson’s Bay zou een goede toevoeging zijn voor Leeuwarden. Er nu zijn weinig schoenen winkels en heren modezaken.


Reinder Koornstra 21 aug, 16:22

Er is natuurlijk maar één locatie geschikt voor Hudson's Bay, die daarmee de toonaangevende rol van V&D aan de Grote Markt zou kunnen overnemen. Of Topshelf daartoe in staat is, waag ik te betwijfelen, maar er zijn meer panden in Groningen waar die terecht kunnen. Maar dat grote V&D pand, waar ik ooit mijn Retail carrière begon, heeft de uitstraling die Hudson's Bay nodig heeft. Ik vond het al vreemd dat ze daar niet eerder op kwamen. Er is natuurlijk maar één echte stad in heel Noord-Nederland, en dat is Groningen.


Reinder Koornstra 21 aug, 16:25

Niek W. Natuurlijk ken ik dat pand in Leeuwarden, want daar ben ik floor manager geweest. Op zichzelf staat het op de goede plaats, maar het moet wel worden aangepast. Alleen, hoe erg ik ook dat vind als Fries, Leeuwarden heeft niet de uitstraling die bij Hudson's Bay past. Een beetje tussen servet en tafellaken, vrees ik Meer iets voor Topshelf? Bij V&D was Groningen een A-huis, maar Leeuwarden een B-huis.


Niek W. 21 aug, 21:43

Reinder Koornstra ik schat in dat de Topshelf het in Groningen niet gaat reden. Het is een winkel in het oude jasje van V&D. Ik denk dat op termijn Hudson's Bay in dit pand trekt. Het pand zou hiervoor wel grondig gerenoveerd moeten worden omdat er in de tijd van V&D weinig aangedaan is. In Leeuwarden zou men bijvoorbeeld een Saks Fifth Avenue OFF 5TH Outlet kunnen vestigen.


Seb Seb 22 aug, 09:04

Hudson's komt niet naar Friesland, met amper 100.000 inwoners is Leeuwarden simpelweg te klein, ook de aantrekkingskracht van buiten Leeuwarden is te klein. Vandaar ook de logische keuze voor Groningen.


Loes Konings 26 aug, 14:44

Hudson's Bay is bijna nergens op de wereld rendabel als ik de artikelen in mijn inbox moet geloven, dus ik weet niet of Hudson's Bay de beste invulling is voor de toonaangevende winkelpanden van welke stad dan ook. Natuurlijk zal het eerste jaar o.k. zijn omdat mensen altijd wel even zullen gaan kijken en wat kopen.

In Duitsland moet Galeria van Hudson blijkbaar vooraf betalen om spullen te krijgen. Dus het wordt nog wat.......

Ik ben benieuwd hoe winkelgebieden er over 5 jaar uitzien en hoe het verder gaat met alle bedrijven met miljoenen omzet en gigantische verliezen. Er zal toch ooit winst gemaakt moeten worden. Vaste klanten bestaan niet meer, maar ik hoor alleen maar praten over marktaandeel, volgens mij ben je dat marktaandeel kwijt zodra er iemand anders nog meer verlies wil pakken.

En er zijn heel veel verliezers op het moment, ik ben heel benieuwd hoe dat verder gaat, krimpen met je kosten valt niet mee. Tenzij je de stekker eruit trekt en andere voor jou fouten laat opdraaien. Daar heb ik zo'n hekel aan.
Verantwoording nemen voor je beslissingen is er niet bij in het zakenleven, daar laat je anderen opdraaien voor jou beslissingen.

Ik ben benieuwd of en wanneer de eerste Hudson's Bay open gaat. En wens mijn oud plaatsgenoot veel succes met de bovenste plank.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!