Het Deense kleurenspel van Ace & Tate

Het Deense kleurenspel van Ace & Tate

Ace & State stoomt flink door met zijn Europese expansie. Onlangs opende de Nederlandse brillenverkoper al nieuwe winkels in Berlijn en in Stockholm. De nieuwe winkel in Kopenhagen - de tweede in de Deense hoofdstad - valt vooral op door de aanwezigheid van geometrische vormen en primaire kleuren.

De winkel is gevestigd in het oude stadscentrum van Kopenhagen. De strakke, witte muren en betonnen vloer contrasteert met de rode, gele en blauwe decoratie. Designbreauu Spacon & X wilde daarmee een 'energieke en speelse' estetiek bereiken, die past bij Ace & Tate's visuele identiteit.

De winkel bestaat uit een voor- en achtergedeelte, die worden gescheiden door een ronde poort met een rode trap. Een gele, spiraalvormige trap leidt naar de eerste verdieping. Ramen reiken rondom van de vloer tot het plafond, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt. Voor het interieur heeft Spacon & X zich laten inspireren door de Deense avant-garde kunstenaar Franciska Clausen, die veel met primaire kleurencombinaties werkte.

Naast het 'speelse effect', zijn kleurencombinaties ook bedoeld om de producten er duidelijk uit te laten springen. Om wat willekeur toe te voegen aan het verder vrij systematische ontwerp, is in opzettelijk rommelig geplaatste neonletters de tekst 'the future is bright' opgehangen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in