Sabon nu definitief ter ziele

Sabon heeft de afgelopen maanden zijn acht winkels in ons land gesloten. Eigenaar Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten heeft de stekker eruit getrokken omdat hij er niet nog meer in wilde investeren, zo laat hij weten aan Quote.

De zeepwinkelketen draaide volgens Veldhuijzen van Zanten niet, waardoor er onder andere meer moest worden geïnvesteerd in marketing. “Maar dat wilde ik niet meer, het heeft me veel geld gekost”, aldus de eigenaar. De winkels zijn de afgelopen maanden gefaseerd gesloten en voor het personeel is ontslag aangezegd. Hoeveel mensen daarbij hun baan kwijtraken, wil Veldhuijzen van Zanten niet kwijt.

Sabon werd ruim een jaar geleden voor de tweede keer failliet verklaard en startte kort daarna door onder Veldhuijzen van Zanten, die ook daarvoor al volledig eigenaar was. Naast de onderpresterende winkels, speelde ook een conflict met de Israëlische licentiehouder. Die heeft via de rechter bedongen dat Veldhuijzen van Zanten het gebruik van de formulenaam in de Benelux moest staken, iets wat hij naar eigen zeggen toch al van plan was. “We gaan nooit meer iets met het merk doen, over en uit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!