Supers maken zich op voor reeks recalls

De dertien supermarktketens die zijn aangesloten bij Superunie hebben woensdag in stilte met fipronil besmette wafels en koeken uit de schappen gehaald. “We weten niet waar dit gaat eindigen”, zegt een woordvoerder van Emté in het Algemeen Dagblad.

Op initiatief van de fabrikant hebben de supermarkten eierwafels en sneeuwwafels uit de schappen gehaald. Er wordt gerekend op nog veel meer van deze ‘stille recalls’, zegt de Emté-woordvoerder. “Er zijn tal van producten met veel ei erin.” 

Brancheorganisatie CBL benadrukt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid, omdat er geen opdracht tot terugroepacties is gekomen van de NVWA. Eerder werden de verse eieren al bij veel supermarkten uit de schappen gehaald, maar die zouden nu weer schoon zijn.

Het terughalen en vernietigen van met fipronil besmette eieren heeft volgens CBL een schade van enkele tientallen miljoenen voor de branche opgeleverd. Die schade wordt volgens de brancheorganisatie verhaald op de pluimveesector. Eieren raakten besmet met fipronil, doordat kippen van meerdere pluimveehouders met het insecticide zijn behandeld tegen bloedluis.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!